0798-9090-46
دانشجو برتر
موسسه تحصیلات عالی استقلال
استقلال; پویایی و شکوفایی

اقتصاد

 دانشکده اقتصاد

دانشکده اقتصاد در سال ۱۳۹۲ به هدف جذب محصلین علاقمند به رشته اقتصاد و رشد و توسعه اندیشه اقتصادی و قدرت تحلیل مسائل اقتصادی، همزمان با تأسیس مؤسسه تحصیلات عالی استقلال ایجاد گردید. این دانشکده شامل دو دیپارتمنت می باشد و برای دریافت مدرک لیسانس، برای هر دیپارتمنت ۱۴۲ کریدت تعیین گردیده، کاریکولم این دیپارتمنت­ها با در نظرداشت نیازهای جامعه و معیارات وزارت تحصیلات عالی توسط گروه متخصص این دانشکده ترتیب شده است، که ۵۳% آن را مضامین تخصصی، ۲۶% آن را مضامین اساسی، ۱۲% آن را مضامین عمومی و پوهنتون شمول و ۹% آن را مونوگراف و کار عملی تشکیل می­دهد. دانشکده اقتصاد در حال حاضر حدود ۶۵۰ محصل و ۴۰ استاد کادری و قراردادی به سویه داکتر و ماستر دارد.

دیپارتمنت­های دانشکده اقتصاد

  1. اقتصاد تجارتی (Business Economics)

در رشته اقتصاد تجارتی مضامین اقتصاد افغانستان، اقتصاد توسعه، اقتصاد منطقوی، اقتصاد سنجی، اقتصاد خرد و کلان، تجارت بین الملل و غیره تدریس میگردد که در نتیجه به فرد توان تجزیه و تحلیل مسائل اقتصادی در سطح خرد و کلان جامعه را خواهد داد و محصل قادر خواهد بود تا به برنامه ریزی های بلند مدت اقتصادی به منظور از بین بردن چالش ها و مشکلات اقتصادی بپردازد.

  1. اداره تجارت (Business Administration)

رشته اداره تجارت متشکل از مضامین اقتصادی و مدیریتی است که شامل مبادی علم تجارت، اصول مدیریت،  حسابداری، اقتصاد خرد و کلان، بازاریابی، منابع بشری، رفتار سازمانی، مدیریت استراتژیک و سایر مضامین اساسی، اختصاصی و پوهنتون شمول تدریس میشود.  با توجه به اینکه مدیریت رکن و اساس استفاده موثر از تمام عوامل تولید در فعالیت های اقتصادی بوده،‌ از اهمیت زیادی برخورد است. موفقیت کشورهای پیشرفته در گرو داشتن نظام مدیریتی و سیستم نظارتی قوی می باشد.

Picture 012

رئیس دانشکده اقتصاد

محترم سیدنبی”هابیل” فرزند سید علی جان در سال ۱۳۶۸ هـ.ش. در قریه  باریکی شهیدان مرکز  ولایت بامیان دیده به جهان گشود. درس­های ابتدایی را در همین قریه فرا گرفت، دروس متوسطه را در مرکز ولایت بامیان و دوره ثانوی را در لیسه جامی شهر هرات به پایان رسانید.

آقای هابیل دوره لیسانس را در دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل با نمرات کادری در سال ۱۳۹۱ به اتمام رسانید، از سال ۱۳۹۱ تا کنون منحیث سردبیر فصلنامه لیسه خصوصی کاتب ایفای وظیفه نموده است، محترم سیدنبی هابیل در سال ۱۳۹۴ بعد از سپری نمودن امتحان رقابتی، در برنامه ماستری دانشگاه کابل در دانشکده اقتصاد دیپارتمنت امور مالی و بانکی شامل گردید و در سال ۱۳۹۵ با کسب درجه عالی به سویۀ ماستر فارغ التحصیل شد. استاد هابیل از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۳۹۷ منحیث استاد قراردادی در مؤسسه تحصیلات عالی استقلال و سایر دانشگاه­های شهر کابل تدریس نموده است و از آغاز سال ۱۳۹۸ تا کنون منحیث رئیس دانشکده اقتصاد در مؤسسه تحصیلات عالی استقلال خدمت می­کند.

نوشته ها و پژوهش ها:

الف- کتاب های چاپ شده:

  1. حسابداری صنعتی (سنجش مصارف) ۱۳۹۷، کابل، انتشارات فرهنگ
  2. حسابداری صنعتی (سنجش مصارف)، چاپ دوم با ویراست جدید، ۱۳۹۹، کابل، مؤسسه نشر واژه

ب- کتاب های زیر چاپ:

  1. اصول حسابداری۱
  2. اصول حسابداری۲
  3. حسابداری شرکت­ها

ج- مقاله های نشر شده:

  1. اقتصاد سبز و تطبیق آن در افغانستان، ۱۳۹۴، کابل، فصلنامه کاتب
  2. ویژه­گی­های زنان در مدیریت و رهبری، ۱۳۹۴، کابل، فصلنامه کاتب
  3. نقش مدیریت دانش در کارآیی سازمان، ۱۳۹۵، کابل، فصلنامه کاتب

8854 copy

محترم سید محسن “هابیل” فرزند سید علی جان در سال ۱۳۶۷ هـ.ش در قریه  باریکی شهیدان مرکز  ولایت بامیان دیده به جهان گشود. درسهای ابتدایی را در همین قریه فرا گرفت , دروس متوسطه را در ولایت کابل و بامیان و دوره ثانوی را در لیسه جامی شهر هرات به پایان رسانید.

آقای هابیل دوره لیسانس را در رشته اداره تجارت در  کشور پاکستان با اخذ درجه عالی در سال ۱۳۹۲ به اتمام رسانید،  در کنار دروس، ایشان چندین مقاله را نیز در ارتباط به تجارت و اقتصاد افغانستان به نشر سپرد. استاد هابیل بنا بر علاقۀ وافر به کسب علم و دانش در سال ۱۳۹۴ در برنامه ماستری پوهنتون  کابل ثبت نام کرد و خوشبختانه بعد از سپری نمودن  موفقانه سه مرحله امتحان در سال ۱۳۹۵ شامل برنامه ماستری  گردید و در سال ۱۳۹۶ با کسب درجه اعلی به سویۀ ماستر از پوهنتون کابل فارغ التحصیل شد. استاد هابیل در سال ۱۳۹۶ نخست به صفت کادر علمی در موسسه تحصیلات عالی برنا جذب و بعد از مدتی کوتاه به حیث آمر دیپارتمنت انتخاب گردید و سپس به حیث رئیس دانشکده اقتصاد تا نیمه اول سال ۱۳۹۸ ایفای وظیفه کرد. از آغاز سمستر خزانی ۱۳۹۸ تا کنون به صفت عضو کادر علمی دانشکده اقتصاد در مؤسسه تحصیلات عالی استقلال مشغول تدریس می­باشد.

نوشته ها و پژوهش ها:

الف- کتاب های چاپ شده:

  1. مبادی علم تجارت سال ۱۳۹۹، کابل، انتشارات نویسا
  2. جایگاه برنا در تحصیلات عالی بدخشان سال ۱۳۹۸، انتشارات دانشجو به همکاری مالی دانشگاه برنا
  3. مبادی و اصول تفتیش، ۱۳۹۷، کابل، انتشارت فرهنگ.
  4. نقش تفتیش در شفافیت مالی دولت افغانستان، ۱۳۹۷، کابل، انتشارات فرهنگ به همکاری مالی دانشگاه برنا.
  5. اقتصاد افغانستان، ۱۳۹۶، کابل، انتشارات جهان اسلام.
  6. مبانی مدیریت سرمایه گذاری، ۱۳۹۶، کابل، انشتارات فرهنگ.

ب- کتاب های زیر چاپ:

  1. مدیریت پرتفلیو
  2. مدیریت استراتژیک
  3. اصول و مدیریت بازاریابی
  4. اقتصاددانان افغانستان.

ج- مقاله های نشر شده:

  1. مزایا و نواقص تحصیل آنلاین در افغانستان سال ۱۳۹۹ نشرشده در روزنامه ۸صبح
  2. نظر اجمالی بر اوضاع تجارت در افغانستان.
  3. نقش زنان در توسعه اقتصاد افغانستان، ۱۳۹۴، کابل، مجله کاتب.
  4. مکثی بر وضعیت بانکداری در افغانستان(مطالعه موردی باختر بانک)
  5. نقش مدیریت عملکرد و ارزیابی اجراآت در کارایی سازمان۹، کابل، انتشارات نویسا
  6. جایگاه برنا در تحصیلات عالی بدخشان سال ۱۳۹۸، انتشارات دانشجو به همکاری مالی دانشگاه برنا
  7. مبادی و اصول تفتیش، ۱۳۹۷، کابل، انتشارات فرهنگ.
  8. نقش تفتیش در شفافیت مالی دولت افغانستان، ۱۳۹۷، کابل، انتشارات فرهنگ به همکاری مالی دانشگاه برنا.
  9. اقتصاد افغانستان، ۱۳۹۶، کابل، انتشارات جهان اسلام.
  10. مبانی مدیریت سرمایه گذاری، ۱۳۹۶، کابل، انتشارات فرهنگ.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

استقلال، ایستادگی، پویایی و شکوفایی