طوریکه معلوم است جنگ های تحمیلی و پیهم چند دهه اخیر، اکثریت زیربنا های کشور عزیز ما افغانستان را کاملاً تخریب و یا فلج ساخته است، بناءً افغان ها برای باز سازی و اعمار کشور ویران شده خویش به انجینیران ورزیده، متعهد و مجرب به شدت نیاز دارند تا کشور را به سوی آبادی و شگوفایی سوق دهند، موسسه تحصیلات عالی استقلال با درک اهمیت این موضوع، دانشکده انجنیری را با دو دیپارتمنت: (سیول، برق) در سال ۱۳۹۲، ایجاد نمود تا از این طریق خلای بزرگی را در جامعه پر کند.
دانشکده انجنیری موسسه تحصیلات عالی استقلال مطابق دیدگاه و رسالت خویش تلاش می ورزد تا محصلان رشته انجنیری بعد از فراغت شان ازاین نهاد علمی، با روحیه وطن دوستی مکلفیت های خویش را در برابر وطن درک نموده در راستای اعمار و شگوفایی پروژه های ساختمانی و آبادانی کشور نقش بزرگی را ایفا نموده همواره آماده خدمت گذاری به وطن و مردم خویش باشند و برای ایجاد رفاه و آسایش بیش تر آنها تلاش ورزند.
این دانشکده برای به دست آوردن اهداف ذکر شده دورنمای ذیل را تعیین کرده است:
۱- فراهم سازی زمینه تحصیل در رشته انجنیری به سطح لیسانس، ماستر ودکتور مطابق معیارهای منطقوی و بین المللی.
۲- رشد و ارتقای کیفیت تحصیل و ایجاد فضا و محیط آرام و اسلامی مطابق با نیازمندی های کشور.
۳- سعی و تلاش برای فراهم آوری زمینه رشد در رشته های مربوطه به شکل نظری و عملی.
دیدگاه دانشکده انجنیری بلندبردن ظرفیت های علمی عمرانی درکشوروارتقای دانشکده به یکی ازدانشکده های برترانجنیری درسطح کشورومنطقه میباشد.
ماموریت دانشکده انجنیری فراهم سازی انکشاف مسلکی وتخنیکی ازطریق شگوفایی استعداد های جوان وتوانای این سرزمین بوده، تابتوانند دربازسازی وتوسعه زیرساخت ها وکادرعلمی کشورنقش مهمی را ایفا نمایند.
محترم جلیل احمد”عطائی” فرزند حاجی عبدالبصیر در سال ۱۳۶۹ هـ.ش. در قریه تحت قلعه ولسوالی فرسی ولایت هرات دیده به جهان گشود. درسهای ابتدایی و متوسطه را در همین والسوالی فرا گرفت و دوره ثانوی را در لیسه سلطان غیاث الدین غوری شهر هرات به پایان رسانید.
آقای عطائی دوره لیسانس را در دانشکده انجینیری دانشگاه هرات با نمرات کادری در سال ۱۳۹۵ به اتمام رسانید، استاد عطائی از سال ۱۳۹۶ تا اخیر سال ۱۳۹۸ منحیث استاد کدری در مؤسسه تحصیلات عالی استقلال و منحیث استاد قرار دادی به سایر دانشگاههای شهر کابل تدریس نموده است و از آغاز سال ۱۳۹۹ تا کنون منحیث رئیس دانشکده انجینیری در مؤسسه تحصیلات عالی استقلال خدمت میکند.
نوشته ها و پژوهش ها:
دیپارتمنت ها
هدف از این رشته تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در پروژه های مختلف انجینیری در زمینه های ساختمانی، راه سازی،پل سازی، سازه ها و بناهای آبی، سیستم کانالیسزاسیون شهری و…، مسوولیت طرح، محاسبه، اجرا و نظارت را بر عهده گیرند.
قابلیت های فارغین انجینیری سیول
کمترجایی ازیک جامعه وکمترمحلی از یک منطقه است که فعالیتهای ساختمانی به عنوان اولین واساسی ترین نیازهای آن طرح نشود حتی تمام فعالیت های صنعتی،کشاورزی،و…نیز به طورمستقیم وغیرمستقیم به این رشته و ابسته اند و از آن سود می برند. علاوه بر رشد و توسعهی جوامع، پیشرفت علم و فن آوری نیز ضرورت پرداختن و توجه دقیق و علمی به کارهای ساختمانی و تغییر شیوههای گذشته را آشکار می سازد. فعالیتهای مختلف ساختمانی در جهت ایجاد ساختمانها،راهها- پلها، سدها، شبکه های آبرسانی شهرها و روستاها و .. بخش بزرگی از مجموعه فعالیتهای اقتصادی و تولیدی کشوررا به خود اختصاص می دهد.
همان گونه که اشاره شد، فارغ التحصیلان این رشته می توانند پس از پایان تحصیلات، مسوولیتهای متفاوتی نظیر طراحی، محاسبه ،اجرا و نظارت بر اجرای طرحهای مختلف ساختمانی را به عهده گیرند.
اهداف آموزشی- علمی دیپارتمنت سیول
کریکولم درسی
کریکولم دیپارتمنت سیول مطابق به نیازهای علمی و مسلکی جامعه بوده که مفردات آن بر وفق استانداردهای بین المللی تهیه گردیده است. کریکولم این دیپارتمنت دارای ۱۵۴ کردیت بوده که شامل ۳ مضمون انتخابی میباشد. این کریکلم به صورت خلاصه شامل ۱۷٪ مضامین پوهنتون شمول، ۲۶٪ مضامین اساسی و۵۳٪ مضامین اختصاصی و ۴% منوگراف میباشد.
معرفی آمر دیپارتمنت سیول:
محترم محمدآغا “سلطانی” فرزند کاظم در سال ۱۳۷۱ هـ.ش در قریه جمال شیرخان ولسوالی قره باغ ولایت غزنی دیده به جهان گشود. درسهای ابتدایی ،متوسطه و دوره ثانوی را در لیسه سلطان ابراهیم آهین به پایان رسانید.
آقای سلطانی بعد از اتمام دوره لیسه و با کسب نمره عالی درکانکور به بورسیه دوره لیسانس ازطرف دولت افغانستان به کشورهندوستان عازم شدندو دوره لیسانس را در رشته انجنیری سیول در کشور هندوستان با اخذ درجه اعلی در سال ۲۰۱۸ میلادی به اتمام رسانید، در کنار دروس، ایشان دربخش های علمی اجتماعی وفرهنگی فعالیت داشتند. استاد سلطانی بعد از فراغت وبرگشت به وطن با کمپنی ساختمانی بلوان برای مدتی همکاری کرد و بنا بر علاقۀ وافر به تدریس در سال۱۳۹۸ به موسسه تحصیلات عالی استقلال پیوست واستاد سلطانی در سال ۱۳۹۹ به صفت آمر دیپارتمنت سیول دانشکده انجنیری موسسه تحصیلات عالی استقلال انتخاب گردید.
پژوهش ها:
مقاله تحت نشر:
انجنیری برق یکی از رشته های مدرن وهنگام باصنعت وتکنالوژی بوده که امروزه یکی از رشته های پرطرفدار دربین رشته های انجنیری میباشد.
کمتر محلی در جامعه وجود خواهد داشت که فعالیت های مربوط به برق به عنوان اولین و اساسی ترین نیاز های آن طرح نشود، روشنایی منازل، صنعت، کشاورزی، تکنالوژی و مخابرات و غیره…
دیپارتمنت انجنیری برق متخصصین را برای بررسی منابع برق، الکترونیک، مخابرات وسیستم های هوشمند و …تربیه میکند.
فارغ التحصیلان رشته انجنیری برق در وزارت خانه های سکتوری، ریاست های برق، ریاست های ساختمانی دولتی و شرکت های ساختمانی خصوصی در امور طراحی، اجرا، بهره برداری، نظارت، مدیریت، مشاوریت و حفظ و نگهداری سیستم های مربوطه مصدر خدمت میشوند.
در این دیپارتمنت طی چهارسال(هشت سمستردرسی) تدریس میشود.
درسمستر اول ودوم مضامین ریاضی، فزیک،کیمیا، مبادی انجنیری، استاتیک، ترمودینامیک، وغیره به شکل عمومی و از سمستر سوم مضامین تخصصی برق مانند منابع تجدید پذیر، تبدیل انرژی، ارتباطات وغیره تدریس میگردد.
برای دانشجویان که انجنیری برق را در موسسه تحصیلات عالی استقلال فرا میگیرد تشریح دروس به زبان دری اما مواد درسی آن به زبان انگلیسی و دری میباشد.
قابلیت های فارغین انجنیر برق
انجنیران بعد از فراغت ازاین رشته می توانند در بخش های تولید، انتقال، توزیع و مصرف برق در بخش های صنعتی، مخابرات، نظامی، سکتورخصوصی، وزارت هایی مانند (انرژی و آب، تکنالوژی ومخابرات، انکشاف دهات، شرکت برشنا و …) ودیگر سازمانهای مرتبط مشغول به کار شوند.
اهداف آموزشی- علمی دیپارتمنت برق
انجنیری برق را می توان “تولید نیروی الکتریکی” به روشهای گوناگون و انتقال و توزیع این نیروها با موثریت و قابلیت اطمینان بالا، تعریف کرد. پس هدف از انجنیری برق، پرورش افرادی کارا در بخشهای تولید، انتقال و توزیع است که گستره این بخش عبارت است از:
تولید: طراحی شبکه های تولید با کمترین هزینه و بیشترین موثریت
انتقال: طراحی شبکه های انتقال، خطوط انتقال، پخش بار بر روی شبکه، قابلیت اطمینان و پایداری شبکه برق، طراحی رله ها و حفاظت شبکه، پخش بار اقتصادی
توزیع: طراحی شبکه های توزیع حفاظت و مدیریت آن.
به علاوه دانشجویان باید در بخش های دیگر هم توانایی داشته باشند مانند آشنایی با مفاهیم دینی، فرهنگ کشور، تاریخ معاصر افغانستان….
کریکولم درسی
کریکولم دیپارتمنت برق مطابق به نیازهای علمی و مسلکی جامعه بوده که مفردات آن بر وفق استانداردهای بین المللی تهیه گردیده است. کریکولم این دیپارتمنت دارای ۱۵۴ کردیت بوده که شامل ۳ مضمون انتخابی میباشد. این کریکلم به صورت خلاصه شامل ۱۷٪ مضامین پوهنتون شمول، ۲۶٪ مضامین اساسی و ۵۳٪ مضامین اختصاصی و۴% مونوگراف میباشد.
معرفی آمر دیپارتمنت برق:
محترم محمدعلی “یوسفی” فرزند محمدعارف در سال ۱۳۷۳ هـ.ش در قریه جنداک مرکز ولایت غور دیده به جهان گشود. درسهای ابتدایی را در مکتب معلم محمد فرا گرفت، و دروس متوسطه و ثانویه را در لیسه عالی سلطان علاوالدین غوری به پایان رسانید.
دوره لیسانس را در رشته انجنیری برق و الکترونیک در دانشگاه البیرونی در سال ۱۳۹۷ به اتمام رسانید، استاد یوسفی بناء به علاقه مندی به تدریس در سال ۱۳۹۸ به حیث استاد در موسسه تحصیلات عالی استقلال جذب و از آغاز سمستر بهاری ۱۳۹۹ تا کنون به صفت آمردیپارتمنت برق دانشکده انجنیری در مؤسسه تحصیلات عالی استقلال مشغول تدریس و فعالیت میباشد.
نوشته ها و پژوهش ها:
الف_ مقاله تحت نشر